Què fem?

Els principals objectius de la Clínica Jurídica en Dret Immobiliari i Mediació Residencial consisteixen en proporcionar als ciutadans un servei de consultes gratuït en l’àmbit de l’habitatge i oferir-los una alternativa a la judicialització dels conflictes, com és la mediació residencial; a la vegada, la Clínica pretén formar estudiants amb una experiència pràctica directa en aquestes matèries. Aquest servei obert al públic, accessible des d’aquest web, es coneix com a ClinHab.

Però també duem a terme altres activitats. En concret:

  • Organitzem tallers, amb la participació del professorat i dels alumnes de Dret i de tècnics i treballadores socials de l’Associació ProHabitatge, sobre arrendaments urbans, mediació residencial i polítiques públiques d’habitatge.
  • S’ha elaborat una Guia pràctica sobre morositat hipotecària,  pensada especialment per a persones que desenvolupen tasques d’informació i assessorament, que ha tingut una molt bona acollida. Per descarregar-vos gratuïtament la versió més actualitzada de la Guia, cliqueu aquí.
  • Hem organitzat un Curs d’extensió universitària sobre gestió dels conflictes en l’habitatge: mediació residencial, , en dues edicions successives, els cursos 2011-2012 i 2012-2013. La valoració del curs per part dels alumnes ha estat molt positiva. Si voleu rebre més informació sobre properes edicions del curs, cliqueu aquí.
  • Analitzem contractes d’arrendament i de préstec hipotecari recents, per tal de detectar clàusules potencialment abusives o que, com a mínim, el futur arrendatari hauria de tenir presents a l’hora de signar el contracte.
  • Participem en la divulgació de la mediació com a eina de resolució de conflictes en matèria hipotecària. Podeu trobar documentació i escoltar les ponències clicant aquí.
  • En el marc d’un conveni de col·laboració amb l’Agència de L’Habitatge de Catalunya, oferim jornades de formació en matèria hipotecària per a personal de les Oficines d’Habitatge.
  • Duem a terme activitats puntuals de formació per a professionals i tècnics del sector.