La Facultat de Dret de la Universitat de Barcelona obre un Servei Gratuït de Consultes sobre Habitatge i Mediació Residencial

“ClinHab” és el nou servei de consultes sobre habitatge i mediació residencial promogut per la Clínica Jurídica en Dret Immobiliari i Mediació Residencial, que pretén posar els coneixements desenvolupats en l’àmbit universitari a disposició de les persones de manera directa.

El dimarts 8 de maig de 2012 entra en funcionament ClinHab.

ClinHab és el nou Servei Gratuït de Consultes d’Habitatge i Mediació Residencial de la Clínica Jurídica de Dret Immobiliari i Mediació Residencial del “Projecte dret al Dret” de la Facultat de Dret de la Universitat de Barcelona. ClinHab està format per estudiants, professores de Dret civil de la UB, col·laboradors i l’Associació ProHabitatge, amb el suport de la Secretaria d’Habitatge i Millora Urbana del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya i la col·laboració d’Alter, Serveis Integrals de Mediació.

ClinHab ofereix un servei de consultes sobre contractes d’arrendament, préstecs hipotecaris per comprar un habitatge o informació sobre els processos de desnonament i execucions hipotecàries. També ofereix un servei de mediació residencial per a les persones afectades per conflictes relatius a l’habitatge, ja siguin de convivència o per incompliment dels drets i obligacions de les parts.

El servei permet posar a disposició de les persones part del coneixement que genera la universitat. Igualment, permet el contacte directe de l’estudiant amb casos reals en l’àmbit de l’habitatge, sota la supervisió del professorat universitari; d’aquí l’expressió “clínica”, ja que recorda al sistema de pràctiques de la professió mèdica.

Per a més informació:

Dra. Miriam Anderson, Professora Agregada de Dret Civil

Codirectora de la Clínica Jurídica en Dret Immobiliari i Mediació Residencial

Facultat de Dret, Universitat de Barcelona

www.clinicajuridicaimmobiliaria.org/contacte

www.clinicajuridicaimmobiliaria.org

Tagged with: